Προκλητικές θέσεις μέσω ιστοσελίδας του ΥΠΕΞ της FYROM

Σαφή και ωμή παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας συνιστά για τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, το γεγονός ότι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της FYROM διακινούνται προκλητικές θέσεις και απόψεις για δύο γειτονικά της κράτη, την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της `Καθημερινής`, στην ιστοσελίδα δημοσιεύεται χάρτης στον οποίο ένα μέρος της ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας αποτυπώνονται ως υπό κατοχή εδάφη της FYROM.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος αυτός ο χάρτης προκαλεί προβλήματα, παραβιάζει και έρχεται σε αντίθεση με τις πρόνοιες της Ε.Ε για σχέσεις καλής γειτονίας.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπαληγούρα για ενδεχόμενη εμπλοκή ελλήνων παραστρατιωτικών στις σφαγές της Σρεμπρένιτσα ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ;oτι ουδέποτε υπήρξε πληροφορία, ή αναφορά για εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων. Τόνισε, όμως, ότι αν υπάρχει εμπλοκή πaραστρατιωτικών, αυτή καταδικάζεται από την κυβέρνηση και από τον ελληνικό λαό. Πρόσθεσε ότι οι αρχές της Βοσνίας διενεργούν έρευνες και το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης εφόσον του ζητηθεί συνδρομή θα την δώσει.
Πηγή: skai.gr