Προανακριτική - Νικολάου: Γνώρισα τον Νίκο Παππά σε γιορτή στο σπίτι του Καλογρίτσα

Για εμπλοκή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με την αποδοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να έκανε λόγο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο μάρτυρας Χρίστος Νικολάου, στενός συνεργάτης του επιχειρηματία.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες ο μάρτυρας δήλωσε ότι γνώρισε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σε εορταστική συγκέντρωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα Χριστούγεννα ή Πάσχα (πιθανότερα Πάσχα) του 2016, με 50 καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο και σημειώνοντας πως οι δυο τους φαίνονταν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Ερωτηθείς από τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, αν ο Χρήστος Καλογρίτσας διατηρούσε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τον Νίκο Παππά, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως δεν χρειαζόταν να του το πει,  διότι ο ίδιος είχε γνωρίσει τον κ. Παππά στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα.

Άλλη είναι η εκδοχή πηγών του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, που σημείωναν πως η «μάζωξη» στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα ήταν Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική εορτή του επιχειρηματία μετά το διαγωνισμό, στην οποία παρευρίσκονταν 200 άτομα και ότι ο μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δει πρόσωπα κι από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο Χρίστος Νικολάου φέρεται να έχει επαναλάβει επίσης όσα είχε πει σε ένορκη κατάθεσή του, ότι ο ίδιος ήταν παρών σε συνάντηση στις 4 Ιουλίου 2017 μεταξύ Σάμερ Χούρι, Χρήστου Καλογρίτσα και Κυριάκου Τόμπρα, με αντικείμενο την επιστροφή του ποσού των 3 εκατομμυρίων  ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στον κ. Χούρι, συνάντηση στην οποία κατά πληροφορίες είπε ότι δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, ο μάρτυρας έδωσε στοιχεία βάσει των οποίων αποτυπώνεται ξεκάθαρα η εικονικότητα της σύμβασης  μεταξύ CCC – Καλογρίτσα,  χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση πρωτοφανή και αναφέροντας πως αν επρόκειτο για τεχνική συμφωνία, ο ίδιος θα είχε λάβει γνώση λόγω της ιδιότητάς του ως αρμόδιου πολιτικού μηχανικού για τα έργα εξωτερικού της Τοξότης Α.Ε.

Πηγή: skai.gr