ΠΑΣΟΚ: "Δεν υπάρχει κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί ούτε τα βασικά θέματα της καθημερινότητας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι στην Ελλάδα, ενώ σωρεύονται τόνοι σκουπίδια, δεν υπάρχει κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί ούτε τα βασικά θέματα της καθημερινότητας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την «πολύ αναμενόμενη λύση η οποία στερείται στοιχειωδών δικλείδων εφαρμοσιμότητας», όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τάζει απεριόριστους διορισμούς, αλλά μόνο προφορικά. Στο κείμενο της τροπολογίας αποφεύγουν να εξαιρέσουν ρητά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τις περιοριστικές για τις προσλήψεις μνημονιακές διατάξεις που οι ίδιοι μόλις ψήφισαν» ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για πολιτική απάτη που δεν σταματά εκεί.

«Κάθε φράση της “λύσης” αποδεικνύει πως μόνη έγνοια τους είναι να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, να φύγει από τα χέρια τους η καυτή πατάτα. Οι υπογράφοντες υπουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία δική τους δέσμευση, ούτε καν την εκ μέρους τους έγκριση και προώθηση των αιτημάτων των Δήμων, θέτουν προθεσμίες μόνο στις ενέργειες των άλλων. Είναι δε εντυπωσιακό πως καμία διασφάλιση δε φαίνεται να υπάρχει για τα δεδουλευμένα χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Και ως κερασάκι στην τούρτα, ξορκίζουν στα λόγια την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής, όταν είναι η τωρινή κυβέρνηση που ικανοποίησε το χρόνιο αίτημα των παραχωρησιούχων μεγάλων έργων να εξαιρεθούν από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας. Ένα αίτημα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν αποδεχτεί και που οδήγησε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε κάθε μεγάλη αποκρατικοποίηση», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ