Παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγα λεπτά μετά τις 18:00 προκειμένου να παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση των δύο αρχηγών, κκ Τσίπρα και Καμμένου να συνεργασθούν κατ'ουσίαν παρακάμφθηκε η διερευνητική εντολή και δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα απευθείας η εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση:

"Σύμφωνα με το αποτέλεσμα και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, τηρούνται οι προϋποθέσεις για να σας παράσχω την εντολή κυβέρνησης", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την σχετική συνομιλία, σε απάντηση του αιτήματος του κυρίου Τσίπρα, που είχε προηγουμένως ενημερώσει τον κύριο Παυλόπουλο, λέγοντας:

"Φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε. Υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας μίας από κοινού κυβέρνησης". 

Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε εξάλλου ότι " ο ελληνικός έλαβε τις αποφάσεις του" καθώς και ότι η προεκλογική περίοδος διεξήχθη "σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού". "Ήταν πυκνός ο χρόνος", συμπλήρωσε.

Επιβεβαιώθηκε περαιτέρω ότι στις 20:00 απόψε θα γίνει η ορκωμοσία του πρωθυπουργού καθώς και ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί το αργότερο το πρωί της Τετάρτης.

Ο κύριος Τσίπρας συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά.

Πηγή: skai.gr