Παράταση των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής για τους ΤΟΡ ΜΙ ΕΝΑ

Παράταση των εργασιών της ολομελείας της Βουλής αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα εκδώσει το απαιτούμενο διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της.
Στόχος, όπως είπε ο κ. Αντώναρος είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, στην υπόθεση των ρωσικών πυραύλων «ΤΟΡ ΜΙ ΕΝΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να υπάρξουν νέα στοιχεία, από το άνοιγμα των λογαριασμών της εταιρείας Ντρουμίλαν, η οποία είχε αναλάβει την υλοποίηση των αντι-σταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των ρωσικών πυραύλων. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που προορίζονταν για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ουδέποτε κατέληξε στην Ελλάδα, αλλά σε λογαριασμούς της εταιρίας, στην Τράπεζα Κρεντί Αγκρικόλ, στη Γενεύη. Οι καταγγελίες για τα εξοπλιστικά αποδείχθηκαν ανυπόστατες και κατέρρευσαν στην εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. Εν τω μεταξύ η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα τον τρόπο λειτουργίας των εργασιών της, οι οποίες θα ακολουθούν άτυπα το πρόγραμμα των θερινών τμημάτων.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Ιωάννης Τραγάκης υπάρχουν δύο δικηγορικά γραφεία τα οποία με ένδικά μέσα επιχειρούν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των λογαριασμών
Πηγή: skai.gr