Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, παρά το θετικό αφήγημα για τη ‘’μεταμνημονιακή εποχή’’ και τα ευεργετικά κυβερνητικά μέτρα που προβάλλει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Αντίθετα με αισιόδοξες εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα δεν ξεχνιέται, και μάλιστα με εκλογική αναμέτρηση εντός του έτους. 

Οι ‘’εξορμήσεις’’ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δημοσκοπική φθορά του κυβερνώντος κόμματος, έως στιγμής έχουν κατά κανόνα σημαδευτεί από αντιδράσεις.

Ενδεικτικά του κλίματος, είναι και όσα έγιναν την Πέμπτη το βράδυ στην Κατερίνη. Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών. 

Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μία νεαρή γυναίκα επιτέθηκε φραστικά στον κ. Τζανακόπουλο.
"Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες", του φώναξε για να δεχθεί στη συνέχεια τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

‘’Δώσαμε λύση σ' ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια", ανέφερε από πλευράς του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε ομιλία του στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι το συγκεκριμένο θέμα καίει και τον ίδιο καθώς είναι μισός Μακεδόνας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ρήση η "Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική" δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία".

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός υπογράμμισε "ότι είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα έχει μια ολοκληρωμένη και σοβαρή κοινωνική πολιτική".

‘’Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ’’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι "στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν." 

Πηγή: skai.gr