Στη Θεσσαλονίκη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς - Δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Δείτε βίντεο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει σε ανάρτησή της η γερμανική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, μετά το ταξίδι του στο Βελιγράδι, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος παρακάθεται σε δείπνο από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλους ηγέτες.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει από πλευράς της σε αναρτήσεις της η γερμανική πρεσβεία. Μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφία, από τη Σύνοδο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο.

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στη Σύνοδο μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ν.Α Ευρώπης.

«Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί όχι μόνο τη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία, αλλά και τα αποδεκτά σύνορα πάνω στα οποία κτίστηκε ο σύγχρονος κόσμος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός. 

«Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πράγματι δυναμική για συνεργασία όλων των πλευρών της περιοχής και ταυτόχρονα η Σύνοδος αυτή χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί, και σε μια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Σολτς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας απαίτησε νωρίτερα από τον Σέρβο πρόεδρο  να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία συντασσόμενος με την πολιτική του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο ίδιος ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο στο Βελιγράδι. 

Ο Όλαφ Σολτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε πως έθεσε το θέμα αυτό, λέγοντας ότι «όλες οι προς ένταξη χώρες έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν την κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο Γερμανός καγκελάριος συμπλήρωσε ότι ζήτησε από τη Σερβία να μην αναβάλει την απόφαση για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και «να το πράξει άμεσα όσο το θέμα είναι επίκαιρο». 

Πηγή: skai.gr