Νέο μήνυμα Παπούλια προς τους νέους

Στα Ιωάννινα βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 94ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε τη μεγάλη παρέλαση τμημάτων της σπουδάζουσας νεολαίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του από το διοικητή της 8ης Μεραρχίας, στη Λέσχη Αξιωματικών Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι έχουμε όλοι ευθύνη να ενθαρρύνουμε τους νέου να εντρυφήσουν στην ελληνική ιστορία. "Τα παιδιά μας χρειάζονται πρότυπα, χρειάζονται όραμα και κίνητρο για ωραίους αγώνες. Για αγώνες που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν στην επιδίωξη της ατομικής ευημερίας, αλλά ταυτίζονται με την αγωνία για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο".

Ακόμα, ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στερεότυπα και έτοιμες σκέψεις πρέπει οι νέοι να αναζητήσουν την αλήθεια των γεγονότων για να μπορέσουν να δουν μπροστά. "Η ελληνική ιστορία έχει πολλές προσωπικές ιστορίες που μπορούν να εμπνεύσουν, να συγκινήσουν και να συγκλονίσουν. Έχουμε καθήκον να τις θυμόμαστε και να τις θυμίζουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναζητήσουν μια ζωή με πνευματικότητα και υπεροχή του διαχρονικού έναντι του εφήμερου".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το μέλλον της Ελλάδας θα χαρίσει καλύτερες ημέρες στον ελληνικό λαό και ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της ειρήνης και της ευημερίας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr