Νέό κατηγορώ του Χρήστου Καλογρίτσας στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για το ρόλο  που διαδρμάτισε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Με  πολυσέλιδο υπόμνημα ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποστηρίζει ότι ο τότε υπουργός επιχειρούσε να φέρει εις πέρας σχέδιο, που στόχο είχε αποκλειστικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού.

Το υπόμνημα κατατέθηκε  στον εισαγγελέα, με τα “Νέα” να παρουσιάζουν απόσπασμα σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Καλογρίτσας δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή γεγονότων που επικαλείται δείχνοντας προς την πλευρά του Νίκου Παππά, αλλά για πρώτη φορά αναφέρεται σε μια σειρά πράξεων, οι οποίες όμως εκ του νόμου δεν μπορούν να διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη, καθώς τέτοιους είδους αρμοδιότητα έχει μόνο η Βουλή.

Ειδικότερα υποστηρίζει ότι στο μικροσκόπιο των αρμοδίων οργάνων σε περίπτωση που ο φάκελος φθάσει στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να τεθούν 6 πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. “Ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη”, αναφέρει ο Χρήστος Καλογρίτσας στο νέο υπόμνημα.

Εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς “επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε”. Προσθέτει ακόμα ότι ο Νίκος Παππάς “με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζομένων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς”.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την εταιρεία CCC οργάνωσαν “τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη”, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (σ.σ.: εννοείται ο υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες”.

Τέλος, ο επιχειρηματίας προσθέτει πως ο τότε υπουργός “κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού, παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη. Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι “του χεριού τους” το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα”.

Στο πρώτο μέρος του υπομνήματός του ο Καλογρίτσας αναφέρεται στην επίμαχη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου ομίλου CCC, για να καταδείξει ότι η ανάθεση υπεργολαβίας στην εταιρεία “Τοξότης” για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει “δικό της κανάλι”.

Πηγή: skai.gr