Νέες ενστάσεις στο Εκλογοδικείο

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενστάσεων κατά κατά τους κύρους της εκλογής βουλευτών που αναδείχθηκαν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
Ξεχωρίζουν οι ενστάσεις του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γ. Καλού αναπληρωματικού βουλευτή της ΝΔ κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Π. Μελά, και του αναπληρωματικού βουλευτή της ΝΔ Ρεθύμνου Κρήτης Κ. Σχοινά που κατέθεσε ένσταση κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ένσταση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ζητάει να καταμετρηθούν υπέρ του κόμματος του 1.080 σταυροί από οκτώ εκλογικές περιφέρειες της χώρας που παράνομα ακυρώθηκαν κατά την διαλογή των ψήφων.

Ειδικότερα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής ΝΔ της Α’ Πειραιώς Γ. Καλός που έλαβε 17.550 σταυρούς προτίμησης κατέθεσε ένσταση κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Π. Μελά που έλαβε 17.935 σταυρούς. Ο κ. Καλός υποστηρίζει ότι έγιναν σε βάρος του λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών και προστέθηκαν σταυροί υπέρ του κ. Μελά. Ακόμα, αναφέρει ότι έγιναν λάθη στην μεταφορά σταυρών από τα βιβλία διαλογής στους πίνακες κατάταξης.

Ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ Ρεθύμνου Κρήτης Κ. Σχοινάς κατέθεσε ένσταση κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος και περιφέρειας Όλ. Κεφαλογιάννη.

Η διαφορά των σταυρών προτίμησης μεταξύ του κ. Σχοινά και της κ. Κεφαλογιάννη είναι μόλις 39, καθώς ο κ. Σχοινάς έλαβε 12.496 σταυρούς και η βουλευτής κ. Κεφαλογιάννη 12.535. Ο κ. Σχοινάς υποστηρίζει ότι έγιναν λάθη στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και λάθη κατά την μεταφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων. Παράλληλα, ένσταση κατά της κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε και ο δικηγόρος και εκλογέας Προδρ. Μιχαηλίδης, ο οποίος με την ίδια ένσταση στρέφεται και κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου.

Ο αναπληρωματικός βουλευτής ΝΔ της Ρόδου Β. Χρύσης κατέθεσε ένσταση κατά της πρώτης αναπληρωματικής βουλευτού του ίδιου κόμματος Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατριδή (η διαφορά τους είναι 63 σταυροί).

Ένσταση κατέθεσε ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Κρήτης Αντώνης Βγόντζας (25.070 σταυροί) κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Μαρίας Σκραφνάκη (25.296 σταυροί) και του δεύτερου αναπληρωματικού βουλευτή του ίδιου κόμματος Ευρ. Κουκιαδάκη (24.033 σταυροί).

Ένσταση κατέθεσε ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Ηλείας Παν. Αντωνακόπολος κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος. Μιχ. Κατρίνη, υποστηρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης.

Ένσταση κατέθεσε ο εκπρόσωπος των κομμάτων "Οργή Λαού" (ΟΛΑ) και "Άμεση Δημοκρατία Αδέσμευτο Κίνημα Υποστήριξης Ριζοσπαστικών Αλλαγών" (ΑΚΥΡΑ) Γ. Κόκκας και ζητάει να συνυπολογίζονται τα λευκά και άκυρα ως ισότιμοι ψήφοι και να ακυρωθούν οι βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Τέλος, εκλογέας με ένστασή του ζητάει να προκηρυχθούν νέες εκλογές και να διεξαχθούν με απλή αναλογική.
Πηγή: skai.gr