Μητσοτάκης - Πόρτο: Νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Μητσοτάκης - Πόρτο: Νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Την ανάγκη για μια νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών, επισήμανε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο. 

"Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων δουλειών" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρώτον ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Δύναμη, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία, δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας με απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζόμενου.

Πηγή: skai.gr