Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Είστε κατηγορούμενος κ. Τσίπρα όχι κατήγορος - Σε λίγο θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση συνολικά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ . 

«Εδώ που έχουμε φτάσει, έχετε μόνο μια ωφέλιμη απόφαση για τον τόπο να πάρετε: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά μόνο η εξυπηρέτηση των κομματικών σας στόχων. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή, όπως φαίνεται, η Βουλή αυτή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, να δώσει, λοιπόν, τη λύση ο λαός» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είστε κατήγορος κ.Τσίπρα είστε κατηγορούμενος» ανέφερε νωρίτερα  ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε την χώρα στα χέρια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ως «ακυβέρνητο καράβι εν μέσω τέλειας καταιγίδας».

Μάλιστα κατά την έναρξη της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατύπωσε την απόλυτη αντίθεσή του στην σημερινή συζήτηση λέγοντας ότι σε κάθε δημοκρατικό κράτος της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου η διάκριση των εξουσιών γίνεται απολύτως σεβαστή και δεν μπορεί να αποτελεί η λειτουργία της δικαιοσύνης αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή.

Σημείωσε ότι η αλλαγή της ατζέντας του πολιτικού διαλόγου είναι ο μόνος αληθινός σκοπός της σημερινής συζήτησης που προκάλεσε η κυβέρνηση γιατί ο Αλέξης Τσίπρας  - όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης - δεν αντέχει την συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και δεν την αντέχει γιατί έχει πει τα μεγαλύτερα ψέμματα που έχει πει πρωθυπουργός σε όλη την μεταπολίτευση.  «Δεν συζητάτε για την φτωχοποίηση, το προσφυγικό, τη διάλυση της οικονομίας, της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο αρχηγός της ΝΔ και συνέχισε: «Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτα, οι μισθωτοί αγρότες και συνταξιούχοι αγωνιούν και οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπο να φύγουν».

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό ότι παρεμβαίνει ωμά και ανερυθρίαστα στην λειτουργία της δικαιοσύνης. «Δε σας φοβόμαστε όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων έντυπων κι αν επικαλεστείτε, όσα πρωτοσέλιδα και αν παραγγείλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ενώ αναφερόμενος στην γνωστή δήλωση Μάρδα περί προσφύγων - επενδυτών, έκανε λόγο για γελοίες δηλώσεις που εξευτελίζουν την κυβέρνηση συνολικά επισημαίνοντας με νόημα:

«Δεν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές αλλά τους επενδυτές μετανάστες».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να επιδείξει στη Βουλή χαρακτηριστικό σκίτσο του Αρκά για τη σημερινή συζήτηση το οποίο νωρίτερα είχε αναρτήσει στο twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την συμμετοχή ως παρατηρητή του Αλέξη Τσίπρα στις εργασίες των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, λέγοντας: «Είστε ικανός να περάσετε και από το ΕΛΚ στην επόμενη συνάντησή μας γιατί ο σκοπός – η παραμονή στην εξουσία – αγιάζει τα μέσα».

Εγκάλεσε άλλωστε τον πρωθυπουργό γιατί άφησε τις διαστάσεις του προσφυγικού να γιγαντωθούν και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί και εκείνος προσωπικά την Ειδομένη όπως έχει κάνει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης που δήλωσε συγκλονισμένος. 

Ο  αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. Όπως είπε, για να αποφύγει τη λάσπη της Ειδομένης ο κ. Τσίπρας πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Εξαπολύοντας πυρά και κατά του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου επισήμανε ότι παρά τις φωνές για τον κ. Μουζάλα παραμένει στις καρέκλες της κυβέρνησης κάτι που χαρακτήρισε ως αυτοεξευτελισμό

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ΝΔ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

-Συμβολίζετε την ήττα μιας χώρας που σήμερα είναι η σκιά του εαυτού της, πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε και υιοθετήσατε στο ΣΥΡΙΖΑ. 
-Μαθήματα εντιμότητας στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή εσείς δεν μπορείτε να δώσετε. 
- Χτίζετε τη δικιά σας διαπλοκή και είσαστε τροχονόμοι των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτή. 

Απαντώντας μάλιστα στις υπόνοιες του κου Τσίπρα για τη σχέση του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη Γιώργου Μαυρίκου με τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει κάνει αγωγή κατά του ιδίου για δημοσιεύματα εναντίον του και ότι στις 8 Απριλίου του 2015, όπως αποκάλυψε, η διοίκηση της ΕΡΤ υπέγραψε την ανανέωση ιδιωτικής σύμβασης με την εταιρία Μαυρίκος ΑΕΒΕ για αμοιβαία διαφήμιση. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε γιατί αποπέμφθηκε ο κ. Νικολούδης.

«Μήπως γιατί αρνείτο να παίξει το παιχνίδι των παρεμβάσεων όπως ο διάδοχος του, ο κ. Παπαγγελόπουλος ;» σημείωσε.

«Το ταμείον είναι μείον» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι τα έσοδα που εισέπραξε η κυβέρνηση Τσίπρα από εγκληματικές ενέργειες είναι μόλις 3,4 εκατομμύρια ευρώ, όταν επί διακυβέρνησης της ΝΔ, το ποσό ανήλθε στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Απαντώντας μάλιστα στις κατηγορίες περί συγκάλυψης της υπόθεσης Μπόργιανς, που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, του αντέτεινε ότι διάβασε τη μισή επιστολή του γερμανού υπουργού και ξέχασε να αναφέρει ότι η λίστα συνδέθηκε με ονόματα μόλις το 2015 ελλείψει τεχνογνωσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στην κυβέρνηση συνολική συνταγματική αναθεώρηση. «Να συμφωνήσουμε σε γενναίες αλλαγές του συνταγματικού χάρτη» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό τοπίο που πάει να διαμορφωθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει την αρμοδιότητα από τον υπουργό και να τη δώσει στο ΕΣΡ. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση ενισχύουν το καθεστώς διαφθοράς και σημείωσε ότι μόνο απεριόριστες άδειες θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Επιστρέψτε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ πάρτε την αρμοδιότητα από τον υπουργό και σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας» δήλωσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την πύρινη ομιλία του ζητώντας κατ' ουσίαν εκλογές το συντομότερο δυνατόν, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Αν δεν μπορείτε να δώσετε τη λύση, τη λύση θα τη δώσει ο λαός γιατί το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσης σας» δήλωσε.

«Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας» κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ απευθυνόμενος στον ΑλέξηΤσίπρα.


Δευτερολογία Μητσοτάκη: Tολμήστε να πάμε σε εκλογές κ. Τσίπρα

O πρόεδρος της Ν.Δ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, τόνισε ότι «εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;» απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι ενώ παλιότερα κατέκρινε τον ΟΟΣΑ, «τώρα ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μαζί με την κ. Μέρκελ».

Συνέχισε λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι σας ενόχλησε το σκίτσο του Αρκά, γιατί απεικονίζει την προσπάθειά σας να μεταθέσετε τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην πραγματική οικονομία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Δεν καταφέρατε να μετατοπίσετε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η κατάσταση της χώρας, στο δήθεν πρόβλημα που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή». Τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση και εκτίμησε πως «η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαν υπάρξει οι εκλογές προ έτους θα είχαμε βγει από το μνημόνιο».

Για τις σχέσεις που «μπορεί να είχε ο εκδότης Μαυρίκος με τη Ν.Δ. στο παρελθόν», όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θυμάμαι καλά ότι ήταν σχολιαστής του ντιμπέιτ στην ΕΡΤ; Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με δημοσιογράφους, μπορείτε να εξηγήσετε τις σχέσεις πρώτου τύπου με εκδότες όπως ο κ. Χριστοφορίδης του έντυπου "Χωνί" που προσελήφθη από την κ. Γεροβασίλη;». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η εφημερίδα άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από ΔΕΚΟ, ενώ εμμέσως «απείλησε» τον πρωθυπουργό ότι «θα απολογηθεί» για την συμμετοχή των ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για τις συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη δεν έδωσε καμία απάντηση. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος περίπου ομολόγησε ότι συνομίλησε με την κ. Τσατάνη. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και θα φανεί αν υπήρχαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και με ποιο τρόπο λειτουργεί το υπουργείο» είπε

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον κατηγόρησε γιατί απόρρητες συνομιλίες διέρρευσαν σε έντυπα και έσπευσε να τις υιοθετήσει η κ. Γεροβασίλη, λέγοντας: «Αυτό είναι το παρακράτος». 

Τα αίματα άναψαν, και προκλήθηκε επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα. 


Πηγή: skai.gr