Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Aποχή από τη Βουλή - Με Βενιζέλο – Γεννηματά συνεργαστήκαμε

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ανάπτυξη ή μιζέρια (…) ο λαός θα αποφασίσει αν θέλει μια κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, αποτελεσματική, ή κάτι διαφορετικό» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον AΝΤ1. Ξεκαθάρισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας. «Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές» εκτίμησε. 

«Πρώτο μου μέλημα είναι να έχω μία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τόνισε ότι το καλύτερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα. «Θα επιδιώξουμε τις καλύτερες δυνατές συγκλίσεις σε πολιτικό επίπεδο και με αυτοδυναμία μας» αποσαφήνισε ωστόσο. «Δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία. Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη» επισήμανε. 

Χαρακτήρισε παράνομη και αντισυνταγματική την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από μια κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση. «Δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να υπεισέλθει στην ουσία των τεκταινομένων στο ΚΙΝΑΛ. Σημείωσε πάντως ότι «έχω σεβασμό και στον κ. Βενιζέλο και στη κ. Γεννήματα, συνεργαστήκαμε σε κυβέρνηση συνεργασίας». «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αξιοποίησης του κ. Βενιζέλου, ούτε να τον δείτε στα ψηφοδέλτιά μας» ξεκαθάρισε. 

«Οι κλασικές κομματικές συγκεντρώσεις απευθύνονται μάλλον σε ακροατήριο πεπεισμένων φίλων μας... Θα κάνουμε μόνο μια τελική συγκέντρωση στην Αθήνα με άλλο χαρακτήρα, δεν θα κάνουμε τις κλασικές συγκεντρώσεις, θα επιδιώξω συζητήσεις με τους πολίτες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 



Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίου υπαλλήλου. «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας μπορεί να είναι προς όφελος του εργαζόμενου, ωστόσο
 ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία» σχολίασε, μιλώντας για παραπληροφόρηση από την κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Έκανε λόγο για εξυγίανση, όχι για κλείσιμο της ΕΡΤ που επί της κυβέρνησής του δε θα γίνει κομματικό παραμάγαζο, αλλά θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική στα ιδιωτικά κανάλια. «Μακριά από εμένα οποιοσδήποτε ρεβανσισμός, θα είμαστε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμά μας, θα κριθούμε, και έχουμε υποχρέωση να είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι στις ευρωεκλογές γκρεμίστηκαν ταμπού, μύθοι και προκαταλήψεις, καθώς «αναδειχθήκαμε πρώτη δύναμη σε νέους, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, όχι στους άνεργους, πρέπει να κάνουμε δουλειά εκεί». Η σημερινή ΝΔ, σημείωσε, είναι πολύ διαφορετική, ανανεωμένη και με λόγο στη νεολαία με ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 70%. Η ΝΔ, παρατήρησε, χρειάζεται και την εμπειρία και την ανανέωση.

Ερωτηθείς για τη δήλωση Βαρουφάκη ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε σκωπτικά «εμάς μας ρώτησε; Είναι συνυπεύθυνος για την τεράστια καταστροφή του 2015». 

Αντέτεινε τη μετριοπάθεια της ΝΔ στο «φαινόμενο Βελόπουλου». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το κόμμα του. Τόσο η ΧΑ όσο και η Ελληνική Λύση θα ήταν κατάκτηση να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου» σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι «ο κ. Βελόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν συνεργασία». 

«Επίκαιρο το σύνθημα της επανίδρυσης του κράτους αλλά δεν το καταφέραμε» παραδέχθηκε. «Προσπάθησα πολύ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιβάλω τομές όπως αξιολόγηση, ενίσχυση ΚΕΠ, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αξιοκρατία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε ακόμη. Εξήγησε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ, και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr