Κλείσιμο

Λοβέρδος: Φαινόμενο μαζικής ανεργίας

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας την πορεία της ανεργίας στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για φαινόμενο "μαζικής ανεργίας" και επισημαίνοντας ότι το τελευταίο δίμηνο "αγγίζει" τα ισπανικά μεγέθη, φτάνει δηλαδή στο 18% - 20%.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, κατά την οποία εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο διορισμός του κ. Ηλία Κικίλια στην θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη αποφασίστηκε η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου με κατεύθυνση στην στήριξη των επιχειρήσεων που θέλουν να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, στην ενίσχυση των ανέργων και των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση εντός του Ιανουαρίου του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων απέναντι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τον Φεβρουάριο του νομοσχεδίου για την επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι από το ΕΣΠΑ είναι νομικώς δεσμευμένα περίπου 600 εκ. ευρώ για κατάρτιση και την στήριξη θέσεων εργασίας.

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι θα δώσει έμφαση στα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης και ιδιαιτέρως σε προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, εκτιμώντας ότι αυτό θα λειτουργήσει αποτελεσματικότερα ως κίνητρο για την πρόσληψη νέων και μεγαλύτερης ηλικίας ανέργων. Επίσης ως προτεραιότητά του ανέφερε την σύνταξη, κατά το δυνατόν συντομότερα, προγραμμάτων τοπικού χαρακτήρα με εξειδικευμένα κριτήρια και βασισμένα στις τοπικές δομές στήριξης.
Πηγή: skai.gr