Επιστολή Γκρούεφσκι στον Τζορτζ Μπους

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, με την οποία τον ευχαριστεί για τη συνεχή βοήθεια και στήριξη που προσφέρουν γενικότερα οι ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή αυτή, ότι η βοήθεια των ΗΠΑ προς τη χώρα του, είχε ως αποτέλεσμα να εκπληρώσει η ΠΓΔΜ τα κριτήρια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

\"Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς μίας χώρας\", συμπληρώνει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ίβιτσα Μπότεφσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς ότι \"η Ελλάδα, στις 2 Απριλίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προέβη σε κατάφορη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας\".

Πρόσθεσε δε, ότι \"η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει την ενεργή και εποικοδομητική της στη διαδικασία η οποία αποτελεί συστατικό τμήμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας\".
Πηγή: skai.gr