Κλείσιμο

Εκλογική αποζημίωση και στους δημοτικούς υπαλλήλους και στους υπαλλήλους του εθνικού τυπογραφείου

Αυξάνονται οι δικαιούχοι της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σύμφωνα με προσθήκη που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την προσθήκη, ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, θα χορηγείται πλέον και στους υπαλλήλους του εθνικού τυπογραφείου, των περιφερειών και των δήμων.

Συγκεκριμένα, σε υπαλλήλους και αυτών των φορέων που αποδεδειγμένα απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καθώς και με κάθε άλλη εκδήλωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, θα καταβάλλεται αποζημίωση, όπως λάμβαναν έως τώρα οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, και οι γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών.

Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί με ΚΥΑ ενώ θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και φορολογία εισοδήματος. Η ίδια υπουργική απόφαση θα ορίζει και τον αριθμό των υπαλλήλων και λειτουργών που απασχολούνται κάθε φορά.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου