Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ-Κορωνοϊός: Βαθαίνει η ανησυχία μετά το άνοιγμα των συνόρων

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της εταιρίας Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 64% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά ή πολύ μετά το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων. Μέτρια ανησυχία εκφράζει το 18%, ενώ το 11% απάντησε ότι ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανησυχία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 20 μονάδες μέσα σε ένα μηνά, καθώς κατά την δημοσκόπηση της Pulse στις 1-3 Ιουνίου, ανήσυχοι δήλωναν το 44% των ερωτηθέντων.

«Ναι» σε αλλαγές στο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις

Θετικά βλέπουν οι πολίτες τη θέσπιση πρόσθετων κανόνων στη διεξαγωγή των πορειών και των διαδηλώσεων, καθώς το 56% απάντησε ότι μάλλον ή σίγουρα, πρέπει να τεθούν πρόσθετοι κανόνες έναντι 33% που εκτιμά ότι μάλλον ή σίγουρα δεν χρειάζονται αλλαγές.

Ελληνοτουρκικά

Προβληματισμός υπάρχει και για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις κινήσεις της Άγκυρας. Ειδικότερα, το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ανησυχούν αρκετά ή πολύ για τη στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά έναντι 12% που δήλωσαν λίγη ή ελάχιστη έως καθόλου ανησυχία.

Πηγή: skai.gr