"Δεν δεχόμαστε τους όρους της Ελλάδας ούτε στα επόμενα 100 χρόνια"

"Δεν δεχόμαστε τους όρους της Ελλάδας ούτε στα επόμενα 100 χρόνια"
Καμία κυβέρνηση της γείτονος δεν πρόκειται να δεχθεί τους όρους που θέτει η Ελλάδα όσον αφορά την ονομασία ούτε στα επόμενα 100 χρόνια δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

"Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί. Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεφσκι από τη Βόννη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι το θέμα του ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ θα επανέλθει στους επόμενους έξι μήνες.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για τη χώρα του, καθώς, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για λήψη σχετικής απόφασης.
Πηγή: skai.gr