Δ. Γεωργακόπουλος: «Η ανακύκλωση της σεναριολογίας δε βοηθά»

Για τα σενάρια διαδοχολογίας στο ΠΑΣΟΚ
«Αυτή τη στιγμή για μας τα πράγματα είναι καθαρά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι αρέσκονται στα πολλά σενάρια. Έχουμε πει επανειλημμένως, το έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, το δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ότι όλες οι πρωτοβουλίες των κινήσεων ανήκουν στον κ. Σημίτη. Έχει αποφασιστεί ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται υπό τον κ. Σημίτη και βεβαίως ο κ. Παπανδρέου όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι «αν χρειαστεί, όποτε χρειαστεί, θα αναλάβω τις ευθύνες μου». Αυτές είναι οι δηλώσεις οι επίσημες από τους δύο, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτά τα σενάρια, επομένως το να ανακυκλώνεται συνεχώς μια σεναριολογία ότι κάτι θα γίνει απόψε, κάτι θα γίνει χθες, κάτι θα γίνει αύριο αυτό βεβαίως βοηθάει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να παρακολουθεί λίγο τα πολιτικά πράγματα αλλά δε νομίζω ότι είναι επί της ουσίας καμιά διαφορά».
«Θεωρώ ότι σχεδόν 100% είμαστε υπό τον κ. Σημίτη στις εκλογές. Δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να μιλάμε με σενάρια γιατί δημιουργούμε και μια σύγχυση στους οπαδούς μας και αυτή τη στιγμή το μόνο που δε χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργεί μια τέτοια σύγχυση».
«Είμαστε τρεις μήνες πριν τις εκλογές και έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να παίξουμε ένα μήνα ακόμα με σενάρια. Είναι γεγονός ότι έχει φουντώσει στην κοινή γνώμη αυτό το θέμα, ίσως οι εφημερίδες θέλουν να ανάψουνε τα αίματα για να πουλήσουνε φύλλα, ίσως οι συζητήσεις, οι οποίες γίνονται επειδή είμαστε μαζεμένοι όλοι στην Βουλή και οι 300, οι έντονες συζητήσεις που γίνονται πάντοτε στο περιστύλιο της Βουλής, να βοηθάει και αυτό».
Εάν μπορεί να αναστραφεί το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ
«Πάντοτε όταν πηγαίνουν στις εκλογές όποιες εκκρεμότητες έχει ο κάθε υπουργός κοιτάει να τις κλείσει γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι συγκεκριμένος. Αυτή την περίοδο και εγώ έχω ανοίξει κάποια μέτωπα και κοιτάω όσο μπορώ να τα έχω προχωρήσει περισσότερο έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε στις εκλογές το έργο, για το οποίο θα απολογηθώ στην κοινή γνώμη να είναι ποιο ολοκληρωμένο. Δεν ανοίγω νέα μέτωπα αυτή την περίοδο».
«Πιστεύω ότι η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό θα δώσει όλες εκείνες τις απαντήσεις και τις πρωτοβουλίες, οι οποίες χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να πάμε στις εκλογές. Αυτές τις μέρες δεν έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας στη συζήτηση στον προϋπολογισμό, έπεφταν συνήθως έξω από την Βουλή. Πιστεύω όμως ότι σήμερα επειδή θα μιλήσουν οι αρχηγοί θα διαφανεί το πώς το ΠΑΣΟΚ έχει μια υπεροχή και σε πρόγραμμα και σε έργο και σε προοπτική, την οποία δίνει στο ελληνικό λαό έτσι ώστε να ξεφύγουμε από αυτό το κλίμα των ημερών και να πάμε στις εκλογές».
Σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική, με αφορμή τις δηλώσεις Βενιζέλου
«Συμφωνώ με την εξής τακτική, ότι πρέπει να απαντούμε παντού στη ΝΔ γιατί τα επιχειρήματα τα οποία προβάλει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ ασθενή και πολλές φορές αντικρουόμενα και αυτό το έχουμε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, από το πιο μικρό από το αγροτικό της πρόγραμμα, το πρόγραμμα που έβγαλε για την παιδεία, το πρόγραμμα που έδωσε για τη δημόσια διοίκηση μέχρι τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Αν παρακολουθήσει κανένας με προσοχή στη Βουλή, όπως έκανα αυτές τις μέρες, ο ίδιος ο συνάδελφος ξεκινάει διαφορετικά και καταλήγει διαφορετικά. Αν κάποιος αναλύσει με λογικά επιχειρήματα τις ομιλίες θα δει πόσο αλληλοσυγκρουόμενα είναι τα επιχειρήματα, τα οποία χρησιμοποιούν. Είναι τρομερή η διγλωσσία, η πολυγλωσσία την οποία έχουν τα στελέχη της ΝΔ για συγκεκριμένα θέματα πολιτικής, οικονομίας, παιδείας, υγείας, κοινωνική ασφάλιση, ανάπτυξη. Ο κ. Καραμανλής μιλάει από τη μια μεριά ότι θα μειωθεί ο πληθωρισμός και από την άλλη μεριά ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ στο 5,5%. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία δεν στέκουν».
Πηγή: skai.gr