Ποιοι διαφοροποιήθηκαν στο νομοσχέδιο υιοθεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Από το κυβερνών κόμμα υπήρξαν «διαρροές» όπως αναμενόταν στην ψήφιση του επίμαχου άρθρου 8 αναφορικά με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Αναλυτικότερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο οι κύριοι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ δια της αποχής επέλεξαν να τοποθετηθούν οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης.

Ως απών καταγράφηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής ο οποίος όμως δεν διαφωνεί με το νομοσχέδιο και σκόπευε να το υπερψηφίσει αλλά καθυστέρησε να βρεθεί στην διαδικασία. Υπογραμμίζεται πως απόντες για άλλους λόγους από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος ήταν και οι Κατρούγκαλος, Βαγενά και Κασιμάτη.

Οι τρεις αναμενόμενες διαφοροποιήσεις από τη ΝΔ και η «έκπληξη» με Μάρκου

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μπακογιάννη, Κεφαλογιάννη και Κεραμέως, όπως είχαν ενημερώσει τελικώς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αλλά η έκπληξη ήρθε από την εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Μάρκου η οποία επίσης το υπερψήφισε. Το παράδοξο της περίπτωσης είναι πως η κυρία Μάρκου υπήρξε η εισηγήτρια ενάντια στις κυβερνητικές θέσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη Νέα Δημοκρατία απουσίαζαν 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ως απουσία με νόημα καταγράφεται του κ. Θεόδωρου Φορτσάκη.

Από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπέρ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε.


Πηγή: skai.gr
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ