Κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη: Οι αστοιχείωτοι ξεπερνάμε εμπόδια στοιχειωμένων

Απόλυτη πολιτική κάλυψη στον Παύλο Πολάκη στη σύγκρουσή του με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς παρέσχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, ενώ επιχείρησε να επαναφέρει στην επικαιρότητα την Επιτροπή που διερευνεί τυχόν σκάνδαλα στην Υγεία.

«Εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνάμε τα θεσμικά εμπόδια από αυτούς που έχουν ιδιαίτερη στοιχειώση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ας σημειωθεί ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία τον τόπο και στους πολίτες» μετά την έμμετρη ανάρτηση του υπουργού για την απόφαση του ΣτΕ για τη παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων.

Ο κ. Τσίπρας έβαλλε και πάλι κατά των ΜΜΕ για «επιθέσεις λάσπης, στοχοποίησης και απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων». «Βολεμένοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συγκυβερνούν δεν μπορούν να κάνουν πια ούτε συγκέντρωση στα μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών» δήλωσε ακόμα ειρωνικά.

Υποστήριξε ότι το 2015 η δημόσια υγεία ήταν στα όρια της κατάρρευσης, όχι από αδυναμία απέναντι στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ούτε από ανικανότητα ή αδιαφορία αλλά συνειδητά και στοχευμένα με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου.

«Πολύ πριν την κρίση, η Δημόσια Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για ‘’πάρτι’’. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος. Παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στην Δημόσια Υγεία με τα μνημόνια, το ‘’πάρτι’’ συνεχίστηκε μέχρι την κυβερνητική αλλαγή του '15 Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Μέχρι το τέλος του έτους η Εξεταστική για την Υγεία 
θα πάρει αποφάσεις» ανακοίνωσε με αφορμή, όπως είπε, την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεοκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την Novartis. 

«Είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από τη πορεία της Εξεταστικής», είπε ο πρωθυπουργός. «Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χτες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν...», σχολίασε. Ένα πολιτικό σύστημα που, όπως δήλωσε, την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να μη πληρώνει νοσήλια.

Όπως ανέφερε ακόμα, «τη μάχη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα τη στηρίξουμε και θα την κερδίσουμε. Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της Δημόσιας Υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


«Ο Τσίπρας έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία»


«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Ζει σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τα βλέπει "καλώς καμωμένα". Δεν βλέπει ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει» απάντησε στον πρωθυπουργό ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου.

«Χειρουργεία αναβάλλονται από ελλείψεις υλικών, άνθρωποι χάνονται από την απουσία ασθενοφόρων, τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία κλείνονται με αναμονή 7 - 8 μηνών, λόγω έλλειψης γιατρών, ασθενείς ψάχνουν και δεν βρίσκουν φάρμακα» τόνισε.

«Πήγε στο Υπουργείο Υγείας, όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ