ΝΔ: Απόψεις Κατρούγκαλου ή κυβερνητικές τα περί τουρκικών συγκεντρώσεων;

Να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου περί αποδοχής τουρκικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα, καλεί τον πολιτικό του προϊστάμενο Νίκο Κοτζιά, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, ζητώντας του μέσω επίκαιρης ερώτησης να τοποθετηθεί επισήμως υιοθετώντας τις ή αδειάζοντας τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής εξαπολύει πυρά εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου για τη διατύπωση της θέσης «αποδοχής» τέτοιων διαδηλώσεων και καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να ξεκαθαρίσει εάν οι επίμαχες δηλώσεις απηχούν προσωπικές απόψεις του πολιτικού του υφισταμένου ή επίσημες κυβερνητικές απόψεις και η κυβέρνηση προτίθεται να επιτρέψει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων .

Ο Δημήτρης Σταμάτης χαρακτηρίζει τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου «πρωτοφανή», σημειώνοντας ότι δείχνει την «ασύγγνωστη, επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας», γιατί όπως προσθέτει πέραν των άλλων στην στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι.

«Αφετέρου παρεμβαίνει ως μη όφειλε υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποσπάσει τους επαίνους του Τουρκικού Τύπου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

Πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπέλυσαν και οι ΑΝΕΛ δια του Δημήτρη Καμμένου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «εθνικά επικίνδυνες αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως «οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;».

«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε» ήταν το σχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Twitter.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : τον Υπουργό Εξωτερικών: κ. Νικόλαο Κοτζιά

Κύριε Υπουργέ,

Την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας-Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της Χώρας μας, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κατρούγκαλος, με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας,ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα!

Με την πρωτοφανή δήλωση αυτή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια(;) της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι .

Αφετέρου, παρεμβαίνει -ως μη ώφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποσπάσει τους επαίνους(!)του Τουρκικού Τύπου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Αν οι απόψεις αυτές του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών απηχούν τις απόψεις της Κυβέρνησης
2.Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επιτρέψει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Ι.Σταμάτης"

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά