Βούτσης για εισφορά αλληλεγγύης: Δεν πρόκειται για σκανδαλώδη ρύθμιση

Ρύθμιση στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας, χαρακτήρισε την αλλαγή κλίμακας αναφορικά με την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε πολιτικά πρόσωπα, ο Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς σχετικά με το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, που κάνει λόγο για μείωση της εισφοράς στα πολιτικά πρόσωπα από 1.000 έως και 2.000 ευρώ.

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους, όπως έχει παρουσιαστεί, ρύθμισης. Είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου, που είχε έρθει στη Βουλή, η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού. Είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά μόνο σε πολιτικά πρόσωπα αλλά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με το ζήτημα που προκάλεσε σάλο, προτάσσοντας στο δημόσιο διάλογο το «γερό μαχαίρι» που όπως είπε έπεσε στις συντάξεις των πρώην βουλευτών και στο γεγονός ότι από το 2012 κι έπειτα δεν λαμβάνουν συντάξεις οι βουλευτές παρότι τους γίνεται παρακράτηση μηνιαίως για εκείνες των παλαιότερων βουλευτών.
«Μην ψάχνουμε στην παρούσα Βουλή, αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα, προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσια ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδώσει σχετικά και το οικονομικό επιτελείο, όπου εκτιμάται ότι θα κάνει λόγο για αναλογικότερη κλίμακα που υιοθετήθηκε για λόγους ισονομίας.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά