Πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ για άρση αδιεξόδου – Χαμηλοί τόνοι του ΥΠΟΙΚ

Πρωτοβουλία φέρεται έτοιμος να αναλάβει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ενδεχομένως ακόμα και στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Τις πληροφορίες υποδέχθηκε με χαμηλούς τόνους το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Eurogroup επιδιώκει συνάντηση αξιωματούχων όλων των εμπλεκομένων πλευρών στις Βρυξέλλες, δηλαδή οι εκπρόσωποι των εταίρων, του ΔΝΤ και της Ελλάδας, την οποία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν εμμέσως πλην σαφώς πηγές του ΥΠΟΙΚ, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα έβαλε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι της πλατείας Συντάγματος, «όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση. Είναι ωστόσο νωρίς να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν».

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης επανέλαβε στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Πηγή: skai.gr