Κλείσιμο

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα γίνει ο άβουλος τρίτος παίκτης των δανειστών

Αυστηρό μήνυμα προς τους δανειστές απέστειλε η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη κατά το χαιρετισμό της στις εργασίες της ετήσιας διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Αναφερόμενη στη
διελκυστίνδα της διαπραγμάτευσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι «δεν θα γίνουμε ο άβουλος τρίτος παίκτης στην πλάτη του οποίου θα γεφυρώσουν με πρόσθετα φορολογικά μέτρα τις διαφωνίες τους οι δανειστές».

«Παρότι παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης, δημοσιονομικά έγκυρες και κοινωνικά ισορροπημένες, οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί μεταξύ των θεσμών καθυστερούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πρόθεση μας είναι να τηρήσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου. Αλλά ώς εκεί» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να εισέλθει αποφασιστικά σε ανοδική πορεία.» «Όλοι οι οικονομικοί δείκτες μαρτυρούν την ενεργητική αναμονή των ελλήνων και ξένων επενδυτών να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια. Και έφτασε επιτέλους ο καιρός να επιβραβευθούν οι έλληνες επιχειρηματίες που άντεξαν και στήριξαν την οικονομία μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 0,2% ενώ το πρόγραμμα προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,25%» δήλωσε ακόμη.

Για την κυβέρνηση, τόνισε, το 2016 είναι το έτος εφαρμογής του αναπτυξιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε παράλληλα και συμπληρωματικά ως προς τη συμφωνία, με αλλαγές όπως το νέο αναπτυξιακό νόμο, μια σύγχρονη κλαδική πολιτική εξωστρεφούς προσανατολισμού, την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας με τη δημιουργία Γ.Γ Ψηφιακής Πολιτικής και με εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μεγάλων και μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας.
Πηγή: skai.gr