Κλείσιμο

Γεννηματά: Η αύξηση του ΦΠΑ και οι έμμεσοι φόροι οδηγούν σε φτωχοποίηση

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και των έμμεσων φόρων οδηγούν σε φτωχοποίηση τους πολίτες δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια στη Βουλή κάνοντας λόγο για συνολική επιβάρυνση 12 δισεκ. ευρώ που την έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

«Μην ξανακούσουμε ότι δήθεν δεν θίγονται οι μη προνομιούχοι. Οδηγείτε τη μεσαία τάξη στη φτωχοποίηση... Φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για την πορεία της διαπραγμάτευσης φτιάχνετε παραμύθια για υπουργούς που δεν αντέχουν και βουλευτές που είναι έτοιμοι να φύγουν» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν δίνετε καμία απολύτως απάντηση για το πού πηγαίνει η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο και πηγαίνει με ταχύτητα στο γκρεμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ισχυρίζεστε ότι διαπραγματεύεστε σκληρά, είναι ψέμα. Όσο διαπραγματεύεστε σκληρά, όσο ο λογαριασμός μεγαλώνει για τους πολίτες χάνετε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα» σημείωσε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το 2009 είχαμε 35 δισεκ. έλλειμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε οικονομία που ήταν ένα βήμα από την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση με πρόβλεψη ανάπτυξης 6% για τη διετία».

«Αρνούμαστε να μπούμε στο ψευτοδίλημμα ή νόμος και τάξη ή ασυδοσία» ανέφερε δε, απευθυνόμενη τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Είναι λανθασμένη και βαθιά συντηρητική η συνάρτηση της ασφάλειας και της τρομοκρατίας με την προσφυγή κρίσης» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «είναι λάθος η ταύτιση της τρομοκρατίας με το Ισλάμ».

Αφήνοντας αιχμές και κατά του Πάνου Καμμένου δήλωσε «ότι οι στολές παραλλαγής, οι θεατρινισμοί και οι άλλες επιπολαιότητες είναι επικίνδυνες για την χωρα.»
Πηγή: skai.gr