Κλείσιμο

Αβέβαιος ο Καμμένος για την τρίτη ψηφοφορία, δεδομένα τα 12 «όχι» διευκρινίζει ο Κουίκ

Αβέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μείνουν πιστοί στην κομματική γραμμή για μη ψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία (29 Δεκεμβρίου) εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times».

«Είναι δύσκολο με δεδομένη την [παρούσα] κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Προσέθεσε όμως πως «όλοι πρέπει να μείνουμε πιστοί στην εντολή κατά της λιτότητας που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές».

Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι ΑΝΕΛ βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στο όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, ο κ. Καμμένος δήλωσε βέβαιος πως σε ενδεχόμενες εκλογές το κόμμα θα μπορέσει να κερδίσει το 6-7% της λαϊκής ψήφου, και συνεπώς θα αποσπάσει έως και 20 έδρες.

Επανέλαβε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν εκλογές καθότι πιστεύουν πως «χρειάζεται νέα οικονομική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης αναδιάρθρωσης του [δημόσιου] χρέους», ενώ παράλληλα τόνισε πως «δεν είναι δυνατό να έχεις τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία να κυβερνάται μέσω e-mail» από τη Γερμανία.

Κουίκ: Δεδομένα τα 12 «όχι» και στις τρεις ψηφοφορίες

Ο κ. Καμμένος δεν εννοούσε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά σημερινούς ανεξάρτητους που έφυγαν από το κόμμα, διευκρινίζει με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ.

«Τα 12 'όχι' είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες» προσέθεσε.

Σχόλιο Χαϊκάλη

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παύλος Χαϊκάλης, ανέφερε ότι, εξ όσων γνωρίζει, μέχρι στιγμής η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να κατέβουν «συμπαγείς» κατά της εκλογής Προέδρου.

«Χθες κάναμε Κοινοβουλευτική Ομάδα και συζητήσαμε όλα τα δεδομένα όπως και ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο κόσμος δε θέλει εκλογές», δήλωσε ο κ. βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ψηφοφόροι μας που ζητούν «να φύγει αυτή η κυβέρνηση» και άλλοι που ζητούν να ψηφίσουμε Πρόεδρο για να παραμείνει. «Οι πιο πολλοί μας ζητούν να φύγει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr