Κλείσιμο

Έκκληση οχτώ βουλευτών για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή (upd)

Στον Πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε η πρόταση Ανεξαρτήτων Βουλευτών και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για εθνική συνεννόηση – συμφωνία σε τρία κρίσιμα ζητήματα που είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, έναρξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και ο ορισμός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τη διεξαγωγή εκλογών εντός του 2015.

Την πρόταση υπογράφουν 8 συνολικά βουλευτές: οι Ανεξάρτητοι κ. Αηδόνης, Λυκούδης, Οικονόμου, Τατσόπουλος και Ψαριανός και οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλης, Ψύρρας και η κ. Φούντα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο οι τρεις επιδιώξεις της πρότασης είναι «να αποτελέσουν ηχηρό μήνυμα προς τους εταίρους και τις αγορές ότι τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου της χώρας μπορούν και επιζητούν να δίνουν συναινετικές λύσεις σε μείζονα πολιτικά ζητήματα και παράλληλα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να επιδιωχθεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, με όρους που θα το καθιστούν βιώσιμο, χωρίς την περαιτέρω δοκιμασία της κοινωνίας με νέα επώδυνα μέτρα».

Μιλώντας επί της πρότασης ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας έκανε λόγω για μία «πρόταση – έκκληση» για στοιχειώδη συνεννόηση η οποία απευθύνεται σε όλα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα και εξέφρασε την ελπίδα να εισακουστεί.

«Ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη (...) από κυρίαρχα κέντρα με συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις προσπάθειες του Μαξίμου για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σε δηλώσεις του στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης τόνισε σήμερα πάντως ότι το κείμενο αυτό έχει νόημα από την στιγμή που θα το συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, υπό προϋποθέσεις όπως είπε, άφησε σήμερα Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ ο Μιμής Ανδρουλάκης.

Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου