Συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη ζήτησε ο Γιώργος Στύλιος

Συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη για τη «λάθος» αναφορά του στον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, λίγη ώρα αφότου είπε στη βουλευτή του ΚΚΕ «χρειάζεστε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προηγηθεί προτροπές του Προέδρου της Βουλής στον κ. Στύλιο να προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες, ο κ. Στύλιος έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές, τονίζοντας πως καταδικάζει συμπεριφορές σαν αυτές του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε παλαιότερα χτυπήσει τη Λιάνα Κανέλλη σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν ερώτηση για τον υποσιτισμό στον παιδικό πληθυσμό και με αποτέλεσμα να ακουστούν βαρύτατες εκφράσεις εκατέρωθεν.

Η αμφισβήτηση της Λιάνας Κανέλλη στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από το υπουργείο Παιδείας, και οι κατηγορίες της κατά του Υφυπουργού που τον παρομοίωσε με τη Μαρία Αντουανέτα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Στύλιου.

«Θέλετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω», είπε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, ανάβοντας τα αίματα και πυροδοτώντας την έκρηξη της κ. Κανέλλη που φώναζε από τα έδρανα

Αναλυτικά ο διάλογος που ακολούθησε:

ΚΑΝΕΛΛΗ :Σα δε ντρέπεσαι σα δε ντρέπεσαι σα δε ντρέπεσαι.
ΣΤΥΛΙΟΣ Δε σας ακολουθώ…
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ (προεδρεύων) Σας παρακαλώ ..και εσείς κ. Υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές ; δεν μπορούμε να κάνουμε ένα τρίλεπτο διάλογο;…
ΣΤΥΛΙΟΣ : Φωνάζει διαμαρτύρεται κουνάει τα χέρια της… μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο.
ΚΑΝΕΛΛΗ: Απειλή μέσα στη Βουλή;
Λίγο αργότερα και αφού ενημερώθηκε για το επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής από την Λιάνα Κανέλλη, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει συγνώμη από το βήμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια του σώματος και τονίζοντας ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει» ενώ εξέφρασε παράλληλα τη λύπη και τη συμπαράστασή του προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι δεν καλύπτεται ούτε από τη συγγνώμη του Προέδρου, «στην οποία θα προβεί ως όφειλε», καθώς η υπουργική ιδιότητα και δη αυτή στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι θέμα Κοινοβουλίου, όπως είπε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου