Κοντογιάννης: Να μάθει η κοινωνία ότι η μικρή ΔΕΗ είναι προς όφελός της

«Η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί και να ξέρει ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την μικρή ΔΕΗ δεν είναι σε βάρος τους» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

«Αυτό που έκανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης και εξηγούσε όλο το πλαίσιο έπρεπε να το είχε κάνει από πριν η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας γυρίζει όλη την Ελλάδα για να βρει συμμάχους για την ΔΕΗ και για να φέρει την Ελλάδα πίσω.»  Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για να μην υπάρχουν μπλακ άουτ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη τον ατμοηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της πώλησης της ΔΕΗ.

Για τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπάλληλων στο ΕΜΠ ο κ. Κοντογιάννης ανέφερε οτι είναι κρίμα να συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή η κατάσταση σε μια κρίσιμη περίοδο, να απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια που είναι χώρος διακίνησης ιδεών από άτομα που έπρεπε να αγωνίζονται γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Τι λένε οι συνδικαλιστές για τη ΔΕΗ

«Εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει πως μπορεί να υπάρξει έστω και ένα cent όφελος για τον καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να παράγουμε το ρεύμα, δεν κάνουμε συντεχνιακό αγώνα», δήλωσε στον σταθμό μας ο Θανάσης Μάστορας, γραμματέας του σωματείου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – μέλους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Η απεργία της ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει απο τις 12 το βράδυ, ενώ στα λιγνιτωρυχεία από τις 11 το βράδυ.

Ο κ. Μάστορας πρόσθεσε ότι «ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε την απελευθέρωση της αγοράς. Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τους κανόνες της Ευρώπης και διερωτήθηκε γιατί προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία και βάζουν μία μικρή ΔΕΗ να ανταγωνιστεί την μεγάλη ΔΕΗ.»

Ερωτηθείς αν θα γίνουν από σήμερα το βράδυ διακοπές ρεύματος είπε: «Όταν απεργεί ο ΔΕΗτζής προφανώς θα υπάρξει έλλειμμα ενέργειας.»

«Η ζημιά που θα έχει ο καταναλωτής είναι αυτό που συνέβη στην Ευρώπη, με αυτή η διαδικασία υπήρξε αύξηση στην τιμή του ρεύματος» υποστήριξε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ