Κόντρες για το πολυνομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Ολόκληρο το κείμενο του ν/σ ΕΔΩ

Υπέρ του κατεπείγοντος για το πολυνομοσχέδιο τάχθηκε η πλειοψηφία των βουλευτών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Αποχώρησε από τη συζήτηση το ΚΚΕ, αλλά δήλωσε ότι την Κυριακή θα συμμετάσχει κανονικά στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ζητώντας μάλιστα να είναι ονομαστική.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τις πιο σκοτεινές μέρες που πέρασε η χώρα τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων μοιράστηκε στη βουλή τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «αύριο είναι μια ιστορική συνεδρίαση για τη χώρα καθώς η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.»

Με ένταση ξεκίνησε νωρίτερα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η διαδικασία αυτή είναι παραίτηση για εκταμίευση της χρηματοδότησης της 17ης Απριλίου.

Για αυταρχισμό έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για μαύρη σελίδα στο κοινοβούλιο αν περάσει αυτή η διαδικασία.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να αφαιρεθεί απο το νομοσχέδιο ό,τι δεν είναι μνημονική υποχρέωση της χώρας.

Ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ τόνισε ότι μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία.

Η Ασημίνα Ξυροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ σημείωσε "φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Ο βουλευτής όταν δεν είναι σε θέση να μπορεί να μελετήσει και να διαβουλευτεί δεν μπορεί να διαφυλάξει τον ελληνα πολιτη".

Για απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία έκανε λόγο ο Θανάσης Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ