Τιμές φυσικού αερίου και ρωσικές επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Πούτιν

Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση της τιμής φυσικού αερίου που εξάγει στη χώρα μας η ρωσική Gazprom και το ενδεχόμενο ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Ρωσίας.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η Ελλάδα εξέρχεται από μία μεγάλη κρίση και συνεπώς μία ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική στο μέτωπο του φυσικού αερίου θα συνέβαλε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε στο ρωσικό ενδιαφέρον που υπάρχει για σιδηρόδρομους και λιμάνια.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή χωρίς την ανάπτυξη των ευρω-ρωσικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν εμφανίστηκε ανοιχτός στο να γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα. «Με μεγάλη μου χαρά, με μεγάλη ευχαρίστηση θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα θέσατε στην ημερήσια διάταξη», σχολίασε.

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως γνωρίζει τις δυσκολίες και στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Μάλιστα, προέταξε την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών και του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος, Newsdesk ΣΚΑΪ