ΝΔ: Ο Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τη συνιστώσα της τρομοκρατίας

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί πως επέλεξε «να συμπορευτεί με τη ‘συνιστώσα της τρομοκρατίας’ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την μη διαγραφή των βουλευτών Δημήτρη Στρατούλη και Θεόδωρου Δρίτσα, τους οποίους η Συγγρού κατηγορεί πως «‘ξεπλένουν’ τους δολοφόνους της τρομοκρατίας».

Όπως σημειώνει σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ταυτίζεται με αυτούς που ισχυρίζονται ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν αποτελεί ‘ενεργή συνιστώσα της Αριστεράς’. Με αυτούς που εκφράζουν την «αλληλεγγύη τους στη 17Ν».

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προγενέστερη ανακοίνωσή της, η ΝΔ είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα την άμεση διαγραφή των βουλευτών Στρατούλη και Δρίτσα, κατηγορώντας τους δύο βουλευτές πως με δηλώσεις τους «προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία», και κάνοντας λόγο για «αποκάλυψη» της «συνιστώσας της τρομοκρατίας εντός ΣΥΡΙΖΑ».

Στην πρώτη ανακοίνωση, η ΝΔ υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας «οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως ‘πολιτικές πράξεις’ τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους», και προσθέτει πως οι πολίτες περιμένουν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας».

Τονίζε δε πως εάν δεν γίνει άμεση διαγραφή των δύο βουλευτών, τότε αυτό θα σημαίνει ότι η «ταύτιση» του κ. Τσίπρα με τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας» είναι «προσωπική του επιλογή».

Αιχμές αφήνονται και κατά του εκπροσώπου Τύπου της Κουμουνδούρου, Πάνου Σκουρλέτη, τον οποίο η ΝΔ κατηγορεί πως αναγνωρίζει «’πολιτικό υπόβαθρο’ στους εγκληματίες της 17Ν».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ