Προβάδισμα 2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Με δημοσκοπικό προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το 2013 για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει σταθερά την τρίτη θέση παρά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνεις εις βάρος του κόμματος.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 20%, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ισοψηφούν με ποσοστό 5,5%. Στην επόμενη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο του 3%.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι και στην παράσταση νίκης, και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές, ποιο κόμμα θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 47% των θετικών απαντήσεων, έναντι 33% για τη ΝΔ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 29% των θετικών απαντήσεων, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. ωστόσο και σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν θεωρεί κανένα από τους δυο ως κατάλληλο είναι υψηλό, ανερχόμενο σε 43%.
Πηγή: skai.gr