Γερμανία: Πρόταση των Πρασίνων για αφορολόγητο έως 25.000 ευρώ

Οι Γερμανοί Πράσινοι υιοθέτησαν την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους, Γιούργκεν Τριτίν, να προτείνει να φορολογηθούν οι μεγάλες καταθέσεις με 15% και να μείνουν αφορολόγητα τα ποσά ως τις 25.000. Επιπλέον, ο κ. Τριτίν, προκειμένου το κόμμα του να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου στη γερμανική Βουλή, ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα εξαλείφουν τα φορολογικά «παραθυράκια».

«Γιατί να μην πάρουμε 15% από εκείνους με τα πολλά λεφτά και να εξαιρέσουμε τελείως από τη δασμολόγηση τους άλλους με καταθέσεις κάτω από 25.000 ευρώ;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίτιν, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ακριβώς όπως και ο Τρίτιν, ο αναπληρωτής ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιόαχιμ Πος δήλωσε πως ναι μεν ήταν δίκαιο το μέτρο της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, αλλά δεν έπρεπε να κληθούν οι μικροκαταθέτες να πληρώσουν τόσο μεγάλο τίμημα.

«Το θέμα είναι γιατί δεν θα μπορούσε αυτό να εστιασθεί για τα ποσά άνω των 100.000 ευρώ», υπογράμμισε ο Πος μιλώντας στη Βαυαρική ραδιοφωνία.
Πηγή: skai.gr