Σ. Κεδίκογλου: Παρέμβαση στη Χαλυβουργία για το δικαίωμα στην εργασία

Για λόγους προστασίας του ιερού δικαιώματος στην εργασία παρενέβησαν οι αρχές στη Χαλυβουργία Ελλάδος τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας και στις αντιδράσεις ορισμένων κομμάτων.

«Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση «θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους πολίτες να διερωτηθούν για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου. «Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

«Άμεση εφαρμογή του νόμου»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση προκάλεσε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε την εντολή ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Κύκλοι προσκείμενοι στο Μαξίμου τόνιζαν ότι ο κ. Σαμαράς θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο. Παράλληλα, ανέφεραν πως με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο.
Πηγή: skai.gr