Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα της Χαλυβουργίας

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ», η οποία μάλιστα έγινε «ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία».

Στη Χαλυβουργία βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε «να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας και να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες απεργοί που διεκδικούν την επιβίωσή τους».
Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον των εργατών η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για γκανγκστερικού τύπου χτύπημα που «δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι βασική υπεύθυνη για την εισβολή είναι η συγκυβέρνηση και ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Τέλος το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών».
Πηγή: skai.gr