Κλείσιμο

Λ. Παπαδήμος: «Όχι» στις κραυγές των ευρωσκεπτικιστών και την ευρωφοβία

Όλη η ομιλία Παπαδήμου ΕΔΩ

Σε μια πολιτική παρέμβαση, στην οποία δεν άφησε να κρυφτεί η αγωνία του για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου, προέβη την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε ομιλία εκδήλωσης των του με αντικείμενο «Εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές».

«Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού αναγνωρίζει και γνωρίζει τα ουσιαστικά, πολύπλευρα και διαρκή πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ευρώ για τη χώρα μας. Πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με εγρήγορση, ιδίως απέναντι σε κραυγές ευρωσκεπτικιστών, ευρωφοβίας και τάσεις περιθωριοποίησης. Και πρέπει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές που μεγιστοποιούν τα οφέλη, αξιοποιούν τις ευκαιρίες και είναι συνεπείς με την ενιαία νομισματική πολιτική που διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αν μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους, θα υπάρξει σταθεροποίηση, βελτίωση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο μισό του 2013» σημείωσε. «Για μια χώρα σαν την Ελλάδα, έχει σημασία η ενιαία αγορά και το κοινό νόμισμα» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε δε σαφές ότι η ανταγωνιστικότητα ανακτάται με εφαρμογή του προγράμματος και με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι, μετά την ένταξη στο ευρώ, η χώρα δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει επαρκώς τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς και του κοινού νομίσματος.

Αναφέρθηκε στη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ σε εξαγωγικούς κλάδους και την αξιοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) με τη διάθεση χαμηλότοκων δανείων στις επιχειρήσεις, ενώ ζήτησε εκ νέου από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Πηγή: skai.gr