«Οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν πάντα να διαβάσουν τις τροπολογίες»

Η Βουλή λειτουργεί υπό τρομερή πίεση, τόνισε στο ΣΚΑΪ Τώρα η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι δίνονται προς ψήφιση ογκωδέστατα νομοσχέδια, που περιλαμβάνουν διάφορες τροπολογίες τις οποίες οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν πάντα να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να μένουν κενά.

«Δεν τιμά κανέναν να ψηφίζονται νομοθετήματα με αυτόν τον τρόπο» τόνισε η κα. Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η τρόικα πιέζει να ψηφίζονται πολύ γρήγορα τα νομοθετήματα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης κατήγγειλε ότι οι υπουργοί μαζί με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, περνούν στα νομοσχέδια και άλλες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να μετατεθούν και για μετά τις εκλογές.

Σημείωσε ότι χρειάζονται γενναίες αλλαγές στο θεσμικό κοινοβουλευτικό σύστημα, καθώς ο βουλευτής είναι μέρος μίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία στο όνομα της πειθαρχίας ψηφίζει και πράγματα για τα οποία αντιδρά. «Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να αναβαθμιστεί ο βουλευτής», είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Για απαξίωση στους θεσμούς, έκανε λόγο η Ρένα Δούρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, λέγοντας «ας μην ψάχνουμε να φορτώσουμε δεξιά και αριστερά την αγανάκτηση του λαού.
Πηγή: skai.gr