Κλείσιμο

Χ. Παπουτσής για τις καταστροφές του Φεβρουαρίου: Δεν επιχειρούν οι υπουργοί

Στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, με αφορμή τις καταστροφές από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Παπουτσής.

«Δεν επιχειρούν οι υπουργοί επιχειρούν τα σώματα ασφαλείας (...) τελεία και παύλα» δήλωσε ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Αθήνα. «Δεν είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτά που έγιναν στην Αθήνα, αλλά δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ (σ.σ από υπουργός Προστασίας του Πολίτη). Δεν είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας αν εκείνοι που κινητοποιούνται εκδηλώνουν με βίαιες πράξεις την αντίθεσή τους. Η πολιτική ηγεσία δεν επιχειρεί» τόνισε.

Ο κ. Παπουτσής
ανέφερε ότι όσοι αρθρώνουν λόγο υπεύθυνα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του αστυνομικού κράτους ή της υλοποίησης του Συντάγματος και των νόμων. «Δεν έχουμε αστυνομικό κράτος ουδέποτε πρόκειται να υπηρετήσω εγώ το αστυνομικό κράτος» ανέφερε.

Δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία και την αντίληψη της ΕΛΑΣ. «Υπήρχαν περιπτώσεις αστυνομικών που ξέφυγαν από τους κανόνες εμπλοκής, και αυτοί τιμωρήθηκαν» πρόσθεσε.

«Σε 17 μήνες κάναμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με νέες δομές, λειτουργίες και υπηρεσίες πριν ήταν υπουργείο Δημόσιας Τάξης» είπε.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος που εκφράζει τις δυνάμεις που επιθυμούν ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ που πρέπει να παραμείνει ο κεντρώος πόλος.

«Αντιδρώ στο ξερίζωμα του ΠΑΣΟΚ από ορισμένες δυνάμεις τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι μιλάει για δυνάμεις εκτός του ΠΑΣΟΚ. «Ο κατακερματισμός του ΠΑΣΟΚ σημαίνει επικυριαρχία ορισμένων συμφερόντων» υποστήριξε.

Ο κ. Παπουτσής μίλησε για πολιτικές πέραν του μνημονίου. Δεν μετάνιωσα που υπερψήφισα το πρώτο μνημόνιο αλλά από τότε είχα επισημάνει τις αδυναμίες του συμπλήρωσε. «Με πόνο ψυχής ψηφίσαμε το μνημόνιο» είπε. Σημείωσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί τη μεγαλύτερη διευθέτηση χρέους που έγινε ποτέ στον κόσμο «το θέμα πώς θα το πετύχουμε» δήλωσε.

Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας είπε.
Πηγή: skai.gr