Α. Αλταφάζ: Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός προθεσμίας

Εκτός προθεσμίας βρίσκονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της για την αποφυγή μίας στάσης πληρωμών το Μάρτιο στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν και πλέον «η μπάλα βρίσκεται στην στο γήπεδο των ελληνικών αρχών». Μάλιστα, σημείωσε ότι η Κομισιόν ήλπιζε πως οι απαραίτητες αποφάσεις θα είχαν ληφθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακόμα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι όλοι είναι έτοιμοι να συνεδριάσουν μόλις τα απαιτούμενα στοιχεία βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου.

Αναφερόμενος στο μισθολογικό, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σημασία στη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακόμα, είπε ότι η Κομισιόν δεν εξετάζει «σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», αλλά η Κομισιόν ανησυχεί για τις επιπτώσεις του ελληνικού προβλήματος και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Πηγή: skai.gr