Μετωπική Βάσως - Σαχινίδη

Μία μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εντείνεται το φορτισμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών της, αφού ακόμα και διαδικαστικά ζητήματα προκαλούν εσωκομματικές τριβές και αντιπαραθέσεις.

Για μία ακόμη φορά σήμερα Πέμπτη η Βάσω Παπανδρέου επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή διάταξη που μεταφέρει τη διαχείριση των διαθεσίμων του κράτους από το γενικό λογιστήριο στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η κα Παπανδρέου, απευθυνόμενη στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, είπε: «ελπίζω η πολιτική ηγεσία να δώσει απαντήσεις σε θέματα που έχουν τεθεί όταν έρθει στην Ολομέλεια, γιατί οι αντιρρήσεις που τέθηκαν αφορούν το α5 που θεσπίζει ένα φορέα που δεν πρέπει να λειτουργεί σαν « Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει».

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός σήκωσε το γάντι και τόνισε: «δεν μου αρέσουν τα υπονοούμενα ή τα ευθέως εννοούμενα του τύπου Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Υπάρχει και το στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» .

Μάλιστα λίγο αργότερα σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη σύγκρουση με τη Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν θα αφήνει τίποτε αναπάντητο λέγοντας «από δω και πέρα θα απαντάμε σε όλα».

Πριν από την παραπάνω τοποθέτηση της κας Παπανδρέου προηγήθηκαν οι επιφυλάξεις του Γιώργου Φλωρίδη για την επίμαχη ρύθμιση για τα διαθέσιμα του κράτους, λέγοντας πως «όταν έχουμε μια υπηρεσία που λειτουργεί καλά, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Έχουμε μια διαφανή υπηρεσία και μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τις ΔΟY όπου είναι εκτεταμένες η κλεπτοκρατία, οι εκβιασμοί και η διαφθορά».

Επ’ αυτού πάντως ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπηρετήσει την αδιαφάνεια στη διαχείριση του χρέους και των διαθέσιμων προσθέτοντας ότι ο ΟΔΔΗΧ μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα από το γενικό λογιστήριο του κράτους.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου