Από το Λονδίνο στη... Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά τα τρία κέρινα ομοιώματα των Ελευθέριου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνουν από το μουσείο της Μαντάμ Τισό, στο Λονδίνο και θα εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της 72ης ΔΕΘ, κατόπιν αιτήματος της HELEXPO.

Τα κέρινα ομοιώματα τριών πολιτικών ηγετών που χάραξαν την πορεία της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το 1910 έως το 1996, θα εκτίθενται στο κοινό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τις κατάλληλες συνθήκες κλιματισμού που δε θα ξεπερνούν τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικοί τεχνικοί του μουσείου ολοκλήρωσαν τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση των ομοιωμάτων των τριών πολιτικών ηγετών, ενώ φρόντισαν το μέικαπ, την κόμμωση, τα ρούχα και τα καλογυαλισμένα παπούτσια τους.

Το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά τα κέρινα ομοιώματα στο περίπτερο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ (πύλη εμπορίου), όπου η είσοδος για τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται σε μικρό και ελεγχόμενο αριθμό ατόμων κάθε φορά (34 άτομα) και μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ (καθημερινές 5μμ11μμ και Σαββατοκύριακα 10πμ10μμ).

Τα αποκαλυπτήρια των κέρινων ομοιωμάτων είχαν πραγματοποιηθεί πέρσι το Νοέμβριο στο μουσείο της Μαντάμ Τισό, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ εκτέθηκαν στην κεντρική αίθουσά του, μαζί με αυτά άλλων ιστορικών προσώπων της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, όπως του Αβραάμ Λίνκολν, του Τζον Κένεντι, του Μαχάτμα Γκάντι, του Ρόναλντ Ρέιγκαν, της Μάργκαρετ Θάτσερ, του Καντάφι κ.ά.
Πηγή: skai.gr