Απάντηση στις προγραμματικές δηλώσεις

Κριτική στις  
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση κάνοντας λόγο για άτυπη συνεργασία με την ακροδεξιά. Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ΝΔ με την ισχνή πλειοψηφία επιλέγει άτυπη συνεργασία με ακροδεξιά φέρνοντας ως παράδειγμα την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο για να ανταποκριθεί στο ακέραιο στον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, θα σταθεί απέναντι σε συμφέροντα και κατεστημένα.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • Θα επιδιώξουμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διάλογο και στη Βουλή και στα κοινωνικά μέτωπα με όλες τις δυνάμεις που είναι απέναντι στο συντηρητισμό. Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στην άλλη Αριστερά και την κάλεσε σε κοινή δράση.

Αλλαγή εκλογικού νόμου. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για
Οικονομία. Κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και πρώτης κατοικίας κάνοντας λόγο για δώρο σε εκείνους που δεν το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, προκάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι δεν θα αυξήσει στον ΦΠΑ.

Ασφαλιστικό. Χωρίς αξία χαρακτήρισε τις
Περιβάλλον. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την απόφαση για μη σύσταση ανεξάρτητου υπουργείου περιβάλλοντος. Φοβηθήκατε τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου περιβάλλοντος, είπε χαρακτηριστικά.

Αναθεώρηση Συντάγματος. Νεκρό γράμμα χαρακτήρισε από την τωρινή Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να υπάρξει πρώτα ουσιαστικός διάλογος με την κοινωνία.

Εξωτερική πολιτική. Για ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και για διολίσθηση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας στο Ψήφο στους μετανάστες. Υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου και εναντίον της κομματικοποίησης της διαδικασίας, ενώ πρότεινε το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες.

Αποκρατικοποιήσεις. Παρακολουθούμε τις
Εκλογικός νόμος αλλά και τα εθνικά θέματα
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση για τη διαχείριση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, με αιχμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και για το Κυπριακό.

Πηγή: skai.gr