Άπαντες στην Αθήνα

Επισήμως η μοναδική συνάντηση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα από την Τήνο ανήμερα της Παναγίας, είναι αυτή που θα έχει την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Στην Αθήνα, εξάλλου, θα βρίσκονται και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Καραμανλή να συγκαλεί την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο ούτε επιβεβαιώνονται, αλλά  ούτε και διαψεύδονται.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της είναι πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στις εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου, ώστε να προλάβει τη διάλυση της Βουλής, μπλοκάροντας την κατάθεση του Γ. Ζορμπά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων.

Πάντως, ο κ. Ζορμπάς δεν αναμένεται να αποκαλύψει στοιχεία του πορίσματος για τα ομόλογα, καθώς θα επικαλεστεί το απόρρητο της εν εξελίξει έρευνας της Δικαιοσύνης.

Σε νέα παρέμβασή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ
Στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχουμε εκλογές, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του
Η Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτούν την περιφέρεια ώστε να συγκροτηθούν οι εκλογικές επιτροπές ανά νομό.

Πάντως, η 16η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απομακρύνεται για δύο λόγους:

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου παραδοσιακά μονοπωλείται από τις επαφές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση που οριστούν εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου, τότε οι εμφανίσεις του κ. Παπανδρέου δε θα πραγματοποιηθούν, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει τον κ. Καραμανλή και επιχειρεί να τον φιμώσει.

Το εν λόγω Σαββατοκύριακο θα διοργανωθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του Ευρωμπάσκετ. Ως εκ τούτου η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας μάλλον θα πρέπει να αποφευχθεί από τον πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr