Αντιδράσεις για τη νέα σύμβαση ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Ενστάσεις για τη νέα σύμβαση ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ, διατύπωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής του αθλητικού νομοσχεδίου.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Φούρας, υποστήριξε ότι με τη συμφωνία, μειώνονται κατά 5,4% τα ετήσια έσοδα του δημοσίου, καθώς μειώνεται το ποσοστό ρίσκου για την ανάδοχη εταιρία.
Σε ποσά, όπως είπε, αυτό σημαίνει 30 δισ. δρχ το χρόνο, και επειδή η συμφωνία, έχει αναδρομική ισχύ από την 1η 1ου 2005, τα κέρδη του δημοσίου θα μειωθούν πάνω από 60 δισ. δρχ.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, σημείωσε ότι η σύμβαση είναι υπό νομική αίρεση έως ότου μπει κυβερνητική υπογραφή.
Με αφορμή την διάταξη περί υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των ΤΑΠ, που διαδέχονται ΠΑΕ στην Γ` Εθνική, ο κ. Ορφανός είχε φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Λιάνη. Ο κ. Λιάνης έκανε λόγο για «παράγκα» στον αθλητισμό, προκαλώντας την οργή του υφυπουργού. Αντιδράσεις υπήρξαν κι από άλλους βουλευτές για την συγκεκριμένη διάταξη, την οποία στήριξε ο κ. Ορφανός τονίζοντας πως « δεν μπορεί να πληρώνει μια ομάδα 2 φορές τα ίδια χρέη».
Πηγή: skai.gr