Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Κύπρο, για τις δηλώσεις του αρχηγού των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αποδοκίμασαν τις δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού Μπουγιούκανιτ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το "βαθύ κράτος" στην Τουρκία υπαγορεύει την αυθαίρετη πολιτική της Άγκυρας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις απειλές και να συμβάλει εποικοδομητικά σε λύση του κυπριακού.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα του εικοστού πρώτου αιώνα και σημείωσε ότι δεν είναι με απειλές και εκβιασμούς που διαμορφώνονται οι διμερείς και οι πολυμερείς σχέσεις.

Σε δηλώσεις του, ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ υποστήριξε ότι η οικονομική ζώνη της Τουρκίας επεκτείνεται έως το μέσον της Ανατολικής Μεσογείου.

Έκανε επίσης λόγο για "κρίση για τα πετρέλαια" και υποστήριξε ότι αυτή πρέπει να τυγχάνει αξιολόγησης τόσο από στρατιωτικής, όσο και οικονομικής άποψης.

Πηγή: skai.gr