Ανάλογη η πολιτική και του επόμενου αμερικανού πρέσβη

Ο κ. Ρις μίλησε σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια, αλλά υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω βελτίωση και σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, μέσα στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης και των συμφερόντων των δυο χωρών, για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και στην αύξηση των επενδύσεων.
Ο κ. Ρις είναι διπλωμάτης καριέρας και αναμένεται να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετεί στη θέση του αναπληρωτή βοηθού υπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θεωρείται γνώστης των ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του, διευκρίνισε ότι δεν είναι ο ίδιος ακόμη πρέσβης στην Αθήνα, αλλά ο «φίλος μου Τόμας Μίλερ», όπως είπε, ενώ παράλληλα εκδήλωσε το θαυμασμό του για την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό και τις αξίες της χώρας μας, χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για την «υπέροχη επιτυχία» της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εντατικά μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
Πηγή: skai.gr