Πώς να κάνεις λεμφικό μασάζ στο σπίτι

Εάν η Παρασκευή βράδυ σε βρίσκει μόνη σου μες το σαλόνι σου, έχουμε να σου προτείνουμε μια διαφορετική ιδέα για να την απολαύσεις. Το λεμφικό μασάζ είναι από τα αγαπημένα ήδη μασάζ καθώς έχει άμεσα αποτελέσματα. Το πρήξιμο από κατακράτηση υγρών αποχωρεί μέχρι το τέλος της συνεδρίας και εσύ νιώθεις αναγεννημένη. Και τώρα, μπορείς να έχεις αυτά τα αποτελέσματα στο σπίτι!

Πέρα από τα άμεσα οφέλη του λεμφικού μασάζ, εάν το κάνεις τακτικά θα δεις θεαματική βελτίωση εσωτερικά και εξωτερικά. Πέρα από τη μείωση της κυτταρίτιδας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, σου ανεβάζει τη διάθεση, ενώ παράλληλα σμιλεύει το σώμα σου.

Για αυτό λοιπόν δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να μην απολαύσεις αυτά τα οφέλη εν μέσω lockdown.

Το κλασικό λεμφικό μασάζ προσφέρεται μόνο από ειδικούς, αλλά μέχρι να μπορείς να επισκεφθείς κάποιον, σου δείχνουμε παρακάτω πώς να κινητοποιήσεις την αποτοξινωτική διαδικασία του λεμφικού σου συστήματος.

Τα βασικά οφέλη του συγκεκριμένου μασάζ αλλά και της DIY εκδοχής που παρουσιάζουμε είναι τα εξής:

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ταχύτερη αναγέννηση των σωματικών ιστών
Αποτοξίνωση του οργανισμού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου
Ταχύτερη ανάρρωση από κρυώματα και ιώσεις
Βελτιωμένη λυμφατική ροή
Μειωμένη κατακράτηση υγρών, πρηξίματος, και κυτταρίτιδας
Βελτιωμένη όψη ουλών και ραγάδων
Βελτίωση πέψης
Πνευματική και σωματική χαλάρωση
Μείωση άγχους και κούρασης με αποτέλεσμα περισσότερη ενέργεια
Βοήθεια στην αποθεραπεία μετά την άσκηση
Μείωση ερεθισμού και πόνου στα άκρα

Καθώς, ουσιαστικά, ενδυναμώνεις τη φυσική λυμφατική κίνηση του σώματος σου, δεν υπάρχει κάποιο ρίσκο στη διαδικασία. Όμως, για να δεις τα αποτελέσματα που θες, φρόντισε να κάνεις ανοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από τα χέρια σου πηγαίνοντας προς την καρδιά. Για το στήθος, πρέπει να κινηθείς προς τις μασχάλες και για τον κορμό κινήσου προς τον αφαλό σου. Βέβαια, εάν είσαι έγκυος ή έχεις κάποια πάθηση είναι συνετό να συμβουλευτείς πρώτα το γιατρό σου.

Fast forward σε αυτό το βράδυ Παρασκευής που έχεις την έμπνευση να το δοκιμάσεις πριν βυθιστείς στον καναπέ να παρακολουθήσεις Netflix. Πέρα από την κατεύθυνση της κίνησης που αναφέραμε παραπάνω, πρέπει να προσέχεις τα εξής. Είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένη στη διαδικασία και οι κινήσεις σου να είναι απαλές και αργές, διατηρώντας μια σταθερή κατεύθυνση. Προτείνουμε να συνδυάσεις κίνηση και αναπνοή για να έρθεις σε μια τέλεια κατάσταση χαλάρωσης, σαν να κάνεις διαλογισμό. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να το κάνεις και στο ντους. Οι ειδικοί κάνουν λεμφικό μασάζ με τα χέρια, όμως για αρχή δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το gua sha σου ή ένα σφουγγάρι απολέπισης. Τέλος, φρόντισε να πιείς αρκετό νερό πριν και μετά και ετοιμάσου να νιώσεις αναζωογονημένη! Στην αρχή θα δεις ελαφρά αποτελέσματα, τα οποία θα γίνουν εντονότερα μετά από κάθε φορά.

Αναλυτικά, η διαδικασία έχει ως εξής:

Βήμα 1 Ξεκινάς χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι απολέπισης σε στεγνό δέρμα για να προετοιμάσεις το σώμα σου. Κατευθύνσου ανοδικά στα άκρα σου και καθοδικά στον κορμό σου. Ξεκίνα από τους αστραγάλους και κατευθύνσου προς τα πάνω, όπως όταν ξυρίζεσαι. Επανάλαβε την κίνηση στα χέρια σου. Ακολούθησε με κυκλικές κινήσεις γύρω από την κοιλιά και το στομάχι, ολοκληρώνοντας με καθοδικές κινήσεις από τους ώμους μέχρι κάτω από τον αφαλό σου.

Βήμα 2 Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με την αγαπημένη σου κρέμα ή λάδι σώματος. Αυτό θα βοηθήσει το gua sha να κινηθεί αβίαστα στο σώμα σου.

Βήμα 3 Αντίστοιχα με τις προηγούμενες κινήσεις, ξεκίνα χρησιμοποιώντας το gua sha σου πηγαίνοντας από τους αστραγάλους προς την κορυφή της λεκάνης σου. Επανάλαβε το ίδιο ξεκινώντας από τους καρπούς προς του ώμους. Ακολούθησε με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του στήθος σου, πηγαίνοντας γύρω από κάθε μαστό με κατεύθυνση προς τη μασχάλη σου. Προχώρησε στο στομάχι, επαναλαμβάνοντας την κυκλική κίνηση. Ολοκλήρωσε με κάθετες κινήσεις στον κορμό σου, από τον ώμο μέχρι κάτω από τον αφαλό.

Διαβάστε ακόμη

Υπάρχουν 7 τρόποι να του προτείνεις για να φορέσει το κλασικό denim πουκάμισο

Η Leyna Bloom γράφει ιστορία ποζάροντας στο εξώφυλλο του Sports Illustrated

Πηγή: SAVOIRVILLE