LEGΟ: Κυκλοφορεί εντυπωσιακό μοντέλο με 9.090 τουβλάκια για τον Τιτανικό - Το κόστος του (pics-vid)

Το πιο διάσημο πλοίο στον κόσμο, ο Τιτανικός, πρόκειται να αποτελέσει το μεγαλύτερο σετ κατασκευής που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα από την LEGO.

Με μήκος 1 μέτρο και 134 εκατοστά , το μοντέλο είναι ένα αντίγραφο του μεγαλύτερου, κατά το παρθενικό του ταξίδι, επιβατηγού πλοίου στον κόσμο.

Αποτελούμενο από 9.090 τουβλάκια , το μοντέλο χωρίζεται σε τρία τμήματα για να αποκαλύψει το εσωτερικό πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης τάξης, η οποία εκτείνεται σε έξι καταστρώματα, ένα σαλόνι τύπου Jacobean καθώς και το δωμάτιο με τους κινητήρες.

Το πλοίο LEGO είναι μοντέλο κλίμακας 1: 200 και περιλαμβάνει επίσης ανακατασκευή της γέφυρας του πλοίου, του καταστρώματος και της πισίνας.

Για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει το σετ , θα κοστίζει 541 ευρώ (629 δολάρια)  και θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την 1η Νοεμβρίου ενώ η γενική του πώληση θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου

«Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του , ο Τιτανικός αποτέλεσε θαύμα της ναυπηγικής, το μεγαλύτερο κινούμενο όχημα που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι για την αναδημιουργία αυτού του εμβληματικού πλοίου από τούβλα LEGO, χρησιμοποιώντας σχέδια που δημιουργήθηκαν πριν από έναν αιώνα», ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη ο Mike Psiaki, μάστερ σχεδιασμού στον Όμιλο LEGO.

Ο Τιτανικός απέπλευσε από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη στις 10 Απριλίου 1912.

Αργά στις 14 Απριλίου, γύρω στα μεσάνυχτα, χτύπησε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε σε λιγότερο από τρεις ώρες. Σύμφωνα με την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για την καταστροφή, 1.517 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 706 επέζησαν από τους 2.223 επιβάτες και πλήρωμα.

Πηγή: CNN
TAGS: Lego